HÖJ RÖSTEN POLITIKERSKOLA

Uppdragsgivare: Stiftelsen Höj Rösten

Rektor
PROCESSDESIGN, KONCEPTutveckling & UTBILDNING


Höj Rösten startades i januari 2014 som ett partipolitiskt obundet medborgarinitiativ för att uppmana fler att rösta i EU-valet och i Sveriges riksdagsval. Våren 2016 startar stiftelsen Höj Rösten Politikerskola, en partipolitisk obunden demokratiutbildning för att vitalisera demokratin och öka det politiska deltagandet.

Politikerskolan är en utbildning under åtta helger för personer som brinner för samhällsfrågor och som har en förmåga att kunna samla människor. Eldsjälar som vill lära sig mekaniken bakom politiska processer för att vara med och utveckla framtidens demokrati.

Demokrati, inflytande och medborgarfrågor har länge följt med mig i de projekt jag drivit i några av Sveriges kommuner. Redan under mina dagar med Tällberg Foundation funderade jag i banor kring vad framtidens politiker behöver för att kunna hantera en allt mer komplex och föränderlig värld. Därför känns det nu extra spännande att få axla rollen som rektor och tillsammans med styrelsen arbeta fram en nytänkande utbildning i syfte att innovativt bidra till den svenska demokratins utveckling.

www.hojrosten.se